De lessen

De lessen

Welke dansstijl je ook kiest, er wordt in onze lessen altijd gewerkt aan creativiteit, techniek, muzikaliteit en natuurlijk uitstraling. Zo kan iedere leerling zich op haar/zijn eigen niveau ontwikkelen. Ook leerlingen die de ambitie hebben om verder te gaan in de danswereld , worden hierin door Josephine´s Dance Center gestimuleerd en begeleid.

De vorderingen van de leerlingen kunnen door de ouders en belangstellenden twee keer per jaar bewonderd worden tijdens de daarvoor bestemde  kijkweken.

Ieder lesseizoen wordt met een grootse voorstelling afgesloten waar alle leerlingen aan mee kunnen doen.

Om goed te kunnen beoordelen welke dansstijl iets voor je kan zijn, is het handig om voor de proefles al iets over de stijl te lezen. Als je enthousiast bent geworden over één of meerdere lessen, neem dan contact met ons op voor een proefles!

ADV Let’s Swing (Peuterdans 1 en 2)

ADV staat voor Algemene Dansante Vorming. In deze les komen de allerkleinsten voor het eerst in contact met dans. Op een speelse manier maken ze kennis met verschillende vormen van dans: via sprookjes en feeën met klassiek ballet, maar ook met stoere thema’s als het circus voor de richting Street Jazz.  Zo krijgen de leerlingen een goede voorbereiding op de dansstijlen die ze op latere leeftijd kunnen gaan volgen. Deze les is op allerlei gebieden een goede start. Er wordt gewerkt aan de motoriek, sociale vaardigheden, muzikaliteit en de basisbeginselen van een dansles. En Let’s Swing verklapt het al: vooral swingen maar!

Dance Mix 6-8 jaar

Deze les is een vervolg op de ADV lessen. De nadruk komt in deze lessen nu ook te liggen op de vorming van een goede danstechniek. We wisselen de dansstijlen binnen deze les af. Zo krijgen de leerlingen een brede kijk op dans en kunnen ze een goede beslissing maken in de dansstijl die zij vanaf 9 jaar kunnen gaan kiezen.

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is een  elegante dansstijl. In deze les leer je de basistechniek die heel goed van pas kan komen bij de andere dansstijlen. De les begint altijd na de opwarming aan de barre, waarna we daarna naar het midden gaan en dansen over de diagonaal. In de kinderlessen komen er natuurlijk speelse elementen voor in de les. We werken in de les vooral aan houding, souplesse, kracht, presentatie en muzikaliteit. Er wordt zowel op pianomuziek als op hedendaagse muziek gedanst. In overleg met de docent kunnen er ook spitzenlessen (vanaf 12 jaar)  worden gegeven. Ook voor volwassen is deze les een echte aanrader!

Funky Jazz

Funky Jazz wordt bij Josephine’s Dance Center gegeven vanaf  de leeftijd van 9 jaar.  Funky Jazz is een mix van dansvormen met Jazz  als basis. Invloeden komen onder meer uit Hip hop, Street Dance, Funk, Lyrical en zelfs uit de Afrikaanse dans.  Deze veelzijdigheid maakt het tot zo’n energieke les! Dance till you drop!!

Modern Jazz

Bij deze les is de moderne dans de basis, maar met invloeden uit de jazz dans. In deze les dansen we niet alleen op hedendaagse muziek, maar op verschillende soorten muziek.  Spanning-ontspanning, flow, groot en move! Dat zijn de woorden die op deze les echt van toepassing zijn.

Allround Selectie

Deze groep meiden danst op een hoger niveau dan de andere groepen. Verschillende dansstijlen komen in deze intensieve les aan bod, zodat de leerlingen zo gevarieerd mogelijke dansers kunnen worden. Wil je ook in de Allround selectie? Dan zul je al de lessen klassiek en jazz moeten volgen.

Dance mix volw beginners

Altijd al willen dansen? Of wil je weer eens beginnen met dansen op een laagdrempelige manier? Maar niet zo’n zin om ook aan voorstellingen mee te doen?  Dan is deze les zeker iets voor jou. Niet iedereen wil graag op het podium staan, maar wel graag lekker ergens kunnen dansen. In deze les werk je aan zowel je conditie als spierkracht en lenigheid. Invloeden uit de jazz, streetdance en de latin aerobics komen voorbij. Dus wil je op een leuke manier aan je conditie werken of gewoon lekker komen swingen zonder dat je heel veel ‘pasjes’ moet onthouden? Dan moet je deze les zeker eens komen proberen.

Privélessen, flashmobs en openingsdansen voor bruiloften

Wanneer je net even wat harder wil trainen of als je een openingsdans met je partner voor je bruiloft wilt instuderen dan zijn hier een heleboel mogelijkheden voor! Of wil je misschien een leuke flashmob organiseren? Of een vrijgezellen dansworkshop? Er is een hoop mogelijk!


Adresgegevens van de dansstudio zijn:
2e Industrieweg 10, 3411 ME Lopik.
Tel 06 – 461 548 20